Orde: Galliformes familie: numididae grootte: 63 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Numida meleagris
Howard 1980: Numida meleagris
Wolters 1975: Numida meleagris
nederlands: Helmparelhoen frans: Pintade de Numidie
engels: Helmeted Guineafowl duits: Helm-Perlhuhn

HelmparelhoenhyHelmparelhoenhy

 



verspreiding: afrika
biotoop: droge bosgebieden
voedsel: insecten, zaden, bladeren, knollen
nest: in een krabkuil eieren: 10 tot 20
waar:
meer: