Orde: Ciconiiformes familie: ardeidae grootte: 33 - 38 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Ixobrychus minutus
Howard 1980: Ixobrychus minutus
Wolters 1975: Ixobrychus minutus
nederlands: Woudaap frans: Blongios nain
engels: Little Bittern duits: Zwergdommel

WoudaapjehyWoudaapjehy

 



verspreiding:
biotoop:
voedsel: visjes, insecten, weekdieren, kikkers en reptielen.
nest: korf van takjes of riet in rietvelden, lage struiken eieren:
waar: in het natuurdomein de gavers in harelbeke
meer: het mannetje heeft zwarte velden op de kop, rug en vleugels, vrouwtje verenkleed is donkerbruin