Orde: Charadriiformes familie: stercorariidae grootte: 51 tot 56 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Catharacta skua
Howard 1980: Catharacta skua
Wolters 1975: Stercorarius skua
nederlands: Grote Jager frans: Grand Labbe
engels: Great Skua duits: Skua

Grote Jagervipermission

 



verspreiding: Noord Atlantische oceaan, Ijsland,Faeröer
biotoop: oceanen, kustwateren
voedsel:
nest: in een krabkuil eieren: 1 tot 3
waar:
meer: broedduur van 29 dagen