Orde: Charadriiformes familie: laridae grootte: 55 tot 66 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Larus argentatus
Howard 1980: Larus argentatus
Wolters 1975: Larus argentatus
nederlands: Zilvermeeuw frans: Goeland argente
engels: Herring Gull duits: Silbermöwe

ZilvermeeuwhyZilvermeeuwhy

 



verspreiding: noordelijk halfrond
biotoop: kusten, rivieren, meren
voedsel: alleseter
nest: in een kuil op de grond eieren: 2 tot 3
waar: Uitkerkse Polders en het zwin
meer: broedduur van 25 tot 28 dagen