Orde: Charadriiformes familie: glareolidae grootte: 25 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Glareola pratincola
Howard 1980: Glareola pratincola
Wolters 1975: Glareola pratincola
nederlands: Vorkstaartplevier frans: Glareole á collier
engels: Pratincole duits: Rotflügel-Brachschwalbe

Vorkstaartpleviervorkstaartplevier

 



verspreiding: Europa, Afrika, Azië
biotoop: open land
voedsel: insecten
nest: op de grond eieren: 2 tot 4
waar:
meer: broedduur van 18 dagen