Orde: Casuariiformes familie: casuariidae grootte: 150 tot 160 cm
wetenschappelijk:
Clemments 2000: Casuarius casuarius
Howard 1980: Casuarius casuarius
Wolters 1975: Casuarius casuarius
nederlands: Helmkasuaris frans: Casoar Ć” casque
engels: Double-wattled Cassoway duits: Helmkasuar

Creative Commons-Licentie
Deze afbeeldingen van Hoebeke yves vallen onder een
Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie
.

 



verspreiding: Noord Australiƫ, Nieuw-Guinea
biotoop: regenwouden
voedsel:
nest: ondiep nest op de grond eieren: 3 tot 6
waar:
meer: