orde: Anseriformes - familie: Anatidae - soort: Netta rufina

geluid:


verspreiding: oost_Europa, Aziƫ
biotoop: zoetwatermeren, rivieren
voedsel: waterplanten, kleine vissen, insecten en andere kleine waterdieren.
nest: op een eilandje in de nabijheid van water. eieren: 6 tot 12
populatie:
lengte: 53 tot 57 cm